If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Помогнете ми при избор на 159 TI vs BMW 530xd и Ауди А6 3.0 quattro
за тези, които не са разбрали още защо БМВ е по-скъпо от Алфа - малко сухи факти : и двете ми коли са на приблизително еднакви км, БМВ-то стана на 40к, Алфата на 47к, дотук на БМВ-то само две обслужвания, на Алфата - сменен тампон отзад гаранционно, запоена букса под предната седалка заради светеща лампа на еърбега, сменена лагер помпа на съединител в Екстрийм и онзи ден пак там сменен пластмасов водач на предно ляво стъкло. Въпреки това някой ден искам да сменя 147-та отново за Алфа. Но да се твърди, че БМВ е лош автомобил или че не си струва парите, е просто поредната интерпретация на темата " Колко е кисело гроздето " ...
Никой не е твърдял че БМВ-то е лоша кола,сори ма неможеш да ме убедиш че,2-3 ремонта повече,струват 30-40 хилки нагоре в цената.Да не збравяме,че през 90-те години има поне 6-7 италиански коли,които са ставали кола на годината,а и състоянието на една 3-4 годишна кола зависи предимно от собственика.Аз ще дам един друг пример,който няма нищо общо с темата,но тук се заговори за ремонти.Как ви звучи Голф 5 на 7 години,но на 60 000 км. да реве вече за 2-ри ремонт на скоростната кутия,първия беше на 40К,и кат питаш майстора/човек с много авторитет в ремонтите на ВАГ груп/,ами те са си така,просто слагат скапани части.Здрава кола е,но през 2 години по 2 бона за ремонт на кутия,иначе собственика я пази адски много.
Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
159 не е в класа на Е60 и въпреки това,не е като да не участва в съпоставката.
А за 2.4 и жив, и мъртъв,няма какво лошо да кажеш За разлика от 1.4 турбо ГТ
Гиги,според мен излишно комерсиализираш нещата с тия цифри.Ако гледаме продадените бройки,Дачия,също няма да е по-назад от Алфа.Ясно е,че е 100 пъти по-вероятно да срещнеш БМВ-то по пътищата от колкото 59-ка.Точно в това е и част от чара и'.
Твоето БМВ беше огромен туч,не Е90 или Е60.
159-ката не е джип ( то,щото Х5 Е53 е "истински" джип.. ),ама с нови гуми,не може да катери зимата,ли?!Ела да видиш.Пък,чак да я сравняваш със 75-ца на сняг....ааман бе
Иначе за първия абзац те подкрепям напълно.
159 не е кола за всеки.Трябва да си поне мъничко луд, за да си купиш такава Алфа.Докато БМВ-то и Ауди-то са автомобили,които са подходящи за мнооого голям кръг от хора.
Тестващите в статията на Аутобилд бяха написали, че чувството и усмивката,които тази кола им е давала,докато са вървяли към нея сутрин са незаменими.
Гадна е,ужасна е,италианците са идиоти....но въпреки това така ти влиза под кожата, че...накрая отиваш и си я купуваш.
Това е Алфа,ЗА БОГА.
Ванко защо не е в класа на Е60, защото нашите идиоти преди 4-5 години абдикират от средния клас автомобили след спирането на 166цата, като определено им се получават тези модели, а т.е. 166 и преди това 164. Сега историята се повтаря с 159, напускат и ниския клас. Повтарям се но след 5 години анкетата ще е Жужа или F30 (стартира след около месец само да ви осведомя) и ще има колега срявнявай я с Първа серия Еми аз искам да си купя кола с емблемата АР в която да си кача жената и детето и да ида на море ма не се предлага. И кво праим ще трее само с любовницата на море да ходя
А за 159 не трее си малко, а много луд да дадеш 30к. в брой, като са същите пари се предлагат доста по добри коли и то не за друго ма не се произвеждат такива Алфи
Колко от вас собственици на 166 след като си покарате няколко годинки още колите понеже сте големи фенове на марката ще я смените с Жужа? Виджам един такъв в анкетата, голям и едър които си е гласувал за БМВ то
Ясно е, че спорът е около Е60 и 159, но дали има тук във форума поне 1 човек, който да е или притежава и двете марки поне 6 месеца? Няма! Затова всеки "съвет" кое е по-добро и т.н. е малко субективен.
С риск да ме оплюете, Алфа Ромео не е вадил конкурентен модел на БМВ от доста време, въпреки че не бих си заменил 147-цата за 3-ка или 1-ца.
Но определено ако трябва да давам 25-30 000 лв., ще си взема БМВ защото няма да губи х 5000 лв./год. от цената си...и преди да кажете нещо - имах БМВ, което за мое съжаление се наложи да продам, т.к. Алфа-та трябваше да я дам за смешни пари, а супа от коли не ми трябва в този момент...
Май авторът на темата се е отказал да я чете вече
Ясно е, че спорът е около Е60 и 159, но дали има тук във форума поне 1 човек, който да е или притежава и двете марки поне 6 месеца? Няма! Затова всеки "съвет" кое е по-добро и т.н. е малко субективен.
С риск да ме оплюете, Алфа Ромео не е вадил конкурентен модел на БМВ от доста време, въпреки че не бих си заменил 147-цата за 3-ка или 1-ца.
Но определено ако трябва да давам 25-30 000 лв., ще си взема БМВ защото няма да губи х 5000 лв./год. от цената си...и преди да кажете нещо - имах БМВ, което за мое съжаление се наложи да продам, т.к. Алфа-та трябваше да я дам за смешни пари, а супа от коли не ми трябва в този момент...
Май авторът на темата се е отказал да я чете вече
Ето колега отговор на твоя въпрос имам. Тази 159 която карам сега е дошла в бартер за една 530 2004 година .Човека даде алфата 2006 година и пари и си взе 530 ката и си я кара и до днес.
После я продадох на едно момче което ми даде 1000 евро капаро и каза че чака заем от една банка и до месец ще ми даде остатъка от парите .След един месец дойде момчето ,каза да не му се сърдя ,ма са му предложили едно 525д 2005 година на изгодна цена и предпочита да загуби 1000 евро отколкото да изпусне БМВ то ,и ми върна колата. Аз веднага в момента я заменям за една 5 ца дизел ако има някои шашав да ми я даде ,без значение дали е 520,525,530 само да е Е 60
sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.
Аз гласувах за Опел, с БМВ няма база за сравнение. Някой спомена марките с които може да се сравнява Алфа - Форд, Рено, Пежо, Ситроен. Японски не споменавам, в друга ос се движат.
Аз гласувах за Опел, с БМВ няма база за сравнение. Някой спомена марките с които може да се сравнява Алфа - Форд, Рено, Пежо, Ситроен. Японски не споменавам, в друга ос се движат.
Еееее, забрави Дачия.
"Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
К.М.
Да ви кажа честно, гледал съм сравнителни тестове на Алфа с БМВ, Хонда, ТТ, Мазда рх8 и все от сорта не съм видял в някое предаване да я сравняват с Опел или Рено Да не говорим, че в Топ Гиър накрая всички искаха Брерата дето беше най-бавна хаха затова ви казвам, че една кола не е само вървене и екстри, не е и колко и струва тампона на носача ..
sigpic 156Facelift 1.9JTD16V1591.9JTDm16V1662.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
"Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"
Да ви кажа честно, гледал съм сравнителни тестове на Алфа с БМВ, Хонда, ТТ, Мазда рх8 и все от сорта не съм видял в някое предаване да я сравняват с Опел или Рено Да не говорим, че в Топ Гиър накрая всички искаха Брерата дето беше най-бавна хаха затова ви казвам, че една кола не е само вървене и екстри, не е и колко и струва тампона на носача ..
Говориш пълни глупости.
Алфата скоро ще бъде тествана на космодрума БайконУр.
Там известният авто-журналист Олек Хваникурин, ще прави сравнителни тестове между Брера, новата ВАЗ и дачия сандеро.
К.М.
Говориш пълни глупости.
Алфата скоро ще бъде тествана на космодрума БайконУр.
Там известният авто-журналист Олек Хваникурин, ще прави сравнителни тестове между Брера, новата ВАЗ и дачия сандеро.
Хаха натам отиват нещата, няма нужда никой да ги плюе те собствениците си ги плюят достатъчно (настоящи и бивши) Аз като по-прост сега като минат зимните неволи, ще и хвърля една боя да ми е още по-гадно. да съм още по-набутан и още по-голяма шматка от всички тука
sigpic 156Facelift 1.9JTD16V1591.9JTDm16V1662.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
"Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"
Истината за съжаление е, че последните модели, които могат да се конкурират, са 159 и е90. Оттам нататък при Алфа Ромео е тишина ...
Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)
Бобка на Горубляне няма "БМВ Инвидуал",тук се говори за коли втора ръка,а не за нови.Взимаш каквото има на пазара и тва е,нема адаптивни окачвания,нема твърди волани.Ти знаеш ли че съм си говорил с Иво,като си е поръчвал 159-та,е обиколил всички други марки,БМВ,Ауди,Мерцедес да гледа коли от същия клас,и знаеш ли какво ми каза,ми те брат с такива екстри като Алфата излизаха с по 30-40 хил. лв отгоре. Е са кво праим,щот БМВ-то е велико и е със задно да дадем 40 бона отгоре,ми аз за тея пари шси зема още 2 коли...................
---------- Post added at 08:01 ---------- Previous post was at 07:58 ----------
Ай стига говорил и ти глупости,моля те.Много добре знаеш че на гъза колата,се влачи по корем с тея зимни гуми,които са на 6 години и няма как да се качи на Кътина,ма съм 100 % убеден.,че и нито едно БМВ няма да се качи там.........
Я ми отговори,ти що си купуваш Алфи,щот искаш да си различен,ми затова се продават малко по света,разлчините хора са малко,овцете са много,те си купуват БМВ И Ауди.
По първия цитат.
Прав си, на Горубляне няма индивидуал. Както няма и въпросната Алфа, която е пусната по-горе с маниашкия салон. Ако намериш точно въпросната алфа на Горубляне, може и да споделиш във форума, някой може и да я вземе. За това ако имаш възможност да даваш 30к за алфа или друга кола, то не би било проблем да дадеш още 1000лв и да си отидеш на екскурзия до въпросната държава, където си си харесал колата и сам да си я докараш.
А до колегата, който си е купил нова Алфа 159 (не го познавам) защо въобще е ходил да гледа нещо различно. Аз ако съм фен с пари въобще няма да ходя и да ме интересува колко си струва енда 3-ка или една Ц класа или каквото и да е било друго.
Абсолютно контра въпрос - защо е дал толкова пари за Алфа, а не си е взел чисто нов Шевролет или Киа да речем?
За какво да даваш пък разликата за Алфата, а не си купиш един Круйзер и останалите пари да ги изпиеш отново?
По втория цитат - аз съм навит да кажеш къде трябва да пробвам да се кача с БМВ-то, пък да видим какво ще стане. Сподели къде е това място и съм там. Надявам се да е около София някъде, за да не се разкарвам само заради една си тема тука. Надявам се и ти с Алфата да дойдеш и да видим до къде ще стигнем заедно.
Може и Бобо да дойде със всичките му Алфи и да видим накрая кой кой ще дърпа нагоре
По първия цитат.
Прав си, на Горубляне няма индивидуал. Както няма и А до колегата, който си е купил нова Алфа 159 (не го Алфи и да видим накрая кой кой ще дърпа нагоре
Аз ще дойда, но искам да си с е60, с ръчни скорости, с бензинов двигател без ХД. Като падне сняг, отиваме до с. Бързия, през Петрохан.
К.М.
Аз ще дойда, но искам да си с е60, с ръчни скорости, с бензинов двигател без ХД. Като падне сняг, отиваме до с. Бързия, през Петрохан.
Мисля, че ще ти е по-добре ако поставиш условие аз да съм с E30 M пауър и с летни гуми.
Така усмивката ще ти е възможно най-голяма.
Щастлив ли си?
п.п. Точно сега в БМВ форума има и една тема за зимата и задното окачване.
Един пич си написа, че само той (БМВ на задно) успял да се качи до въпросното място от 4 коли.
Това не означава, че е по-добро от предното предаване, но това показва, че трагедията не е толкова зле, колкото се описва.
А в тази тема се спомена преди това как Бобо щял да вземе една Ку4 и щял да вади всички БМВ-та от преспите. Мисля, че сравненията на марка не са меродавни в случая, а се сравняват технологии.
Comment